אופלי » Blog Archive » הטכניון זכה בשני מרכזי מצויינות ובהשתתפות בשמונה מרכזים נוספים


הטכניון זכה בשני מרכזי מצויינות ובהשתתפות בשמונה מרכזים נוספים

פרופ עמית מלר

פרופ עמית מלר

המועצה להשכלה גבוהה הכריזה על הקמת 11 מרכזי מצויינות, מתוכם שניים בהובלת הטכניון ושמונה בהשתתפות הטכניון. נשיא הטכניון, פרופסור פרץ לביא, אמר לאחר קבלת ההודעה מיו"ר הוועדה לתכנון ולתקצוב במועצה להשכלה גבוהה, פרופסור מנואל טרכטנברג: "שוב באה לידי ביטוי העוצמה המדעית של הטכניון במגוון תחומים מדעיים. אני משוכנע שמרכזי המצויינות בהם נוביל ובהם נשתתף יתרמו בצורה משמעותית למדע הישראלי והעולמי ובאמצעותם נחזיר מוחות לישראל".

מרכז אחד – "גישות פיזיקליות לתהליכים דינמיים במערכות ביולוגיות: מרמת המולקולה לרמת התא הבודד", הוא בהובלת פרופסור עמית מלר מהפקולטה להנדסה ביו רפואית. מדובר ביכולת לבחון ולחקור בצורה ישירה תהליכים ביולוגיים ברמת המולקולה הבודדת והתא הבודד, דבר הפותח בידי החוקרים אפשרויות חסרות תקדים להגיע לתובנות מדעיות מקוריות וחדשניות. "חקר התכונות הפיזיקליות והביוכימיות של מערכות ביולוגיות מגוונות, עם דיוק ורזולוציה חסרות תקדים, מאפשר לנו לחשוף את המהות של התהליכים הביולוגים החבויה לעיתים קרובות תחת רעש ותנודות אקראיות במערכת", מסביר פרופסור מלר. "הגישות החדשניות הללו אוחדו יחדיו ככלי המאפשר תאור סטטיסטי של תהליכים ומערכות ביולוגיות המוביל לדור חדש של אפליקציות ביולוגיות וביו רפואיות. מרכז המצוינות שלנו שם לו למטרה לבנות קהילה מדעית משגשגת בתחומי הפיזיקה הביולוגית, ולהביא את ישראל לחזית המחקר העולמית בתחום זה תוך ניצול המשאבים האנושים החזקים, ביסוס וחיזוק טכנולוגיות מתקדמות בתחום, חיזוק ובנייה של קשרי מחקר עם מוסדות נבחרים בעולם, וחינוך הדורות הבאים של המדענים בנושאים הבינתחומיים הללו".

הפעילות של מרכז המצוינות הטכניוני תסווג לשלושה נושאים מרכזיים הקשורים ומשלימים זה את זה: תהליכים ביו-מולקולריים, תהליכים תוך ובין -תאיים, ופיתוח ויישום כלים מתקדמים למחקר ביופיזיקלי. המרכז יסייע בקליטת חברי סגל צעירים מ MIT, Stanford, Caltech ועוד ויצור קשר צמוד למרכזי מצויינות מקבילים בארה"ב, גרמניה, ודרום-קוריאה.

פרופ מוטי שגב

פרופ מוטי שגב

מרכז נוסף – אור וחומר, בהובלת פרופסור מחקר מוטי שגב מהפקולטה לפיזיקה. האינטראקציה בין אור לחומר מעסיקה את הקהילה המדעית בעשורים האחרונים. בתקופה זו התפתח המחקר בעניין זה בכיוונים רבים, שהינם שונים זה מזה אך גם קשורים זה בזה. עם התחומים שהתפתחו בתקופה זו נמנות פיזיקה של לייזר ואופטיקה קוואנטית ולא-ליניארית, ואילו תחומים אחרים, כגון אופטיקה אולטרה-מהירה, ננו-פוטוניקה ו- High Field Physics הם תחומים חדשים יותר. במקביל, תחומים מסורתיים כגון הדמיה ומיקרוסקופיה התפתחו כך שהם מאפשרים שימוש באינטראקציות אור-חומר להשגת רזולוציית-על בהדמיה, ספקטרוסקופיה ומטרולוגיה.

כל התחומים האלה קשורים זה בזה, והמרכז החדש נועד לחקור שדה רחב זה של יחסי אור-חומר.

בהקמת המרכז חוברים חוקרים מובילים לכדי צוות בין תחומי, המקיים איזון בין ניסיונאים לתיאורטיקנים ובין חוקרים בכירים – מובילים עולמיים בתחומיהם – וקבוצות צעירות שיצאו לדרך לפני שנים ספורות.

מטרת ההצעה הנוכחית היא לטפח מצוינות במחקר ובהוראה בנושאים הקשורים באופטיקה, ולהחזיר הביתה חוקרים שבחרו לחיות בחו"ל. הפרופסורים מוטי שגב מהטכניון וירון זילברברג ממכון ויצמן, ראשי התכנית: "ניסחנו תוכנית גיוס אגרסיבית שפונה הן לחוקרים בכירים והן לחברי סגל צעירים, ויצרנו קשרים עם חוקרים מובילים בתחומיהם המשמשים כיום פרופסורים במקומות כגון MIT, אוניברסיטת מישיגן, UCLA  ו- Imperial College, במטרה להחזירם ארצה. לשנה הראשונה בתוכנית גייסנו את פרופסור אולף לאונהארדט מאוניברסיטת סנט אנדרוס בסקוטלנד אשר הצטרף למכון וייצמן ואת ד"ר נתנאל לינדנר, אשר מצטרף לטכניון. שניהם חוקרים מוכשרים מאד המוכרים בעולם כבעלי יצירתיות יוצאת דופן".

בתמונות: פרופסור עמית מלר ופרופסור מוטי שגב. צילום: דוברות הטכניון



Deprecated: הקובץ תבנית ללא comments.php הוצאה משימוש בגרסה 3.0.0 ואין לו תחליף חלופי. יש להוסיף את הקובץ comments.php לתבנית. in C:\HostingSpaces\oplinet\opli.co.il\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 5583

סגור לתגובות.