אופלי » Blog Archive » שתי מדעניות ישראליות צעירות זוכות במלגה המקומית של אונסק"ו – לוריאל "למען נשים במדע" 2013


שתי מדעניות ישראליות צעירות זוכות במלגה המקומית של אונסק"ו – לוריאל "למען נשים במדע" 2013

במסגרת הפרויקט העולמי "L'ORÉAL-UNESCO "FOR WOMEN IN SCIENCE

הערב (יום ג', 23.7.2013) ייערך הטקס השנתי להענקת פרסי אונסק"ו – לוריאל "למען נשים במדע" – ישראל 2013, במעמד שגריר צרפת בישראל כריסטוף ביגו; שר המדע  הטכנולוגיה והחלל, חבר הכנסת יעקב פרי; כלת פרס ישראל ונשיאת האקדמיה למדעים, פרופ' רות ארנון, ומכובדים רבים נוספים – ביניהם פרופ' חגית ירון מסר, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה; גב' קלוד ברייטמן, שלום וזיוה זיידלר, ריצ'י האנטר ומכובדים רבים נוספים. את הטקס יארחו גד פרופר – יו"ר מועצת המנהלים של לוריאל ישראל, ונאוה רביד – מנכ"ל לוריאל ישראל.

הוועד הישראלי לאונסק"ו ולוריאל ישראל משתפים פעולה מזה שנים לצורך קידום מדעניות צעירות בישראל, בהמשך לשיתוף פעולה עולמי נרחב בין לוריאל העולמית ואונסק"ו "למען נשים במדע"L'ORÉAL-UNESCO For Women In Science. שותפות זו, שנוצרה בשנת 1998, נועדה להכיר בתרומתן של מדעניות בולטות לקדמה המדעית ולעודד את שיתופן של נשים במחקר המדעי.

כלות הפרס לשנת 2013 הן:

·         אדית נאור, מדענית לביולוגיה וגנטיקה מאוניברסיטת תל-אביב, על מחקרה בתחום טפילים מסוג טוקסופלזמה – הטפיל היעיל ביותר בעולם, המסוגל להדביק כל יצור בעל דם חם, ללא קשר לסוגו או לשלב התפתחותו. את המחקר תבצע אדית באוניברסיטת סטנפורד – ארה"ב.

·         נטלי זיתוני, מדענית לביולוגיה מבנית מאוניברסיטת באר-שבע, על מחקרה בתחום מערכות ההדבקה של חיידקים פתוגניים, ובמיוחד בתחום חיידקי השחפת. את המחקר תבצע נטלי באוניברסיטת קולומביה הבריטית בקנדה.

המדעניות זוכות בפרס כספי בסך 50,000 ש"ח כל אחת, וכן תהיינה המועמדות הישראליות לפרס אונסקו-לוריאל "למען נשים במדע" העולמי 2013. יצוין כי בשלוש השנים האחרונות ברציפות זכו שלוש מדעניות צעירות בפרס הנחשב – מה שהופך את ישראל למעין "מעצמה" בפרס זה.

חבר השופטות הישראלי שבחר את המועמדות הישראליות לתמיכה במחקר ולהכרה בינלאומית, מורכב ממדעניות ישראליות בכירות ובעלות שם עולמי: יו"ר חבר השופטים היא פרופ' רות ארנון כלת פרס ישראל ונשיאת האקדמיה למדעים, מכון ויצמן. חבר השופטות מורכב מפרופ' עדה יונת, כלת פרס "נובל" ופרס ישראל, מכון ויצמן; פרופ' רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן גוריון; פרופ' חגית ירון-מסר, נשיאת האוניברסיטה הפתוחה ופרופ' אפרת לוי-להד, ראש המחלקה לרפואה גנטית במרכז הרפואי שערי צדק.

יצוין כי בשנת 2008, עוד בטרם זכתה בפרס "נובל", הפכה פרופ' עדה יונת להיות הישראלית הראשונה הזוכה בפרס לוריאל-אונסקו "למען נשים במדע".

שר המדע, ח"כ יעקב פרי, אמר: "הערב הזה, פרי שיתוף הפעולה יוצא הדופן של אונסק"ו ו-לוריאל, המציינות 15 שנים של עשיה וקידום נשים בתחום המדע, מבקש להכיר בתרומתן של מדעניות בולטות ולהעביר מסר ברור וחד – עידוד שיתוף נשים במחקר המדעי הוא אתגר גלובלי ועסקי כאחד, ובהקשר של ישראל, זהו אינטרס לאומי וחברתי ממדרגה ראשונה שחייב לעמוד כנר לרגלי המדינה והמגזר הפרטי".

נאוה רביד, מנכ"ל לוריאל ישראל, אמרה: "המדען סקרן מטבעו, מחפש את האמת ומנסה להבדילה מדברים לא אמיתיים. יש לו כושר הפשטה והוא גם שאפתן ותחרותי. כל אחד שמסוגל באופן אינטלקטואלי ורגשי לענות על הקריטריונים אלו יכול לעסוק במדע ללא קשר למין הביולוגי, גבר או אישה וכל השאר הוא 'מיתולוגיה פופולארית' שהפכה למציאות שכולנו מנסים ואפילו מצליחים – בקצב איטי מדי – לשנות. המשולש – לוריאל, מדע, ונשים – הוא משולש מנצח ובלתי ניתן להפרדה ואם הוא לא בא בקלות חייבים לדחוף אותו קדימה. לוריאל ישראל, כמו במדינות אחרות, דוחפת ותדחוף אותו קדימה כי לוריאל עובדת עבור נשים. נשים צריכות מדע ומדע צריך נשים והקושי רק מאתגר אותנו יותר".

על שותפות אונסק"ו-לוריאל "למען נשים במדע"

שותפות אונסק"ו-לוריאל "למען נשים במדע" (L'ORÉAL-UNESCO For Women In Science) – מיזם רב-לאומי לקידום נשים במדע – חוגגת 15 שנה לפעילותה. בשנת 2008 אף התכבדנו לראשונה בכלת פרס ישראלית, פרופ' עדה יונת ממכון ויצמן למדע – ששנה לאחר מכן אף זכתה בפרס "נובל".

השותפות הייחודית של אונסק"ו ולוריאל "למען נשים במדע", נועדה להכיר בתרומתן של מדעניות בולטות לקדמה המדעית, ולעידוד שיתופן של נשים במחקר המדעי. מאז ייסוד שותפות אונסק"ו-לוריאל "למען נשים במדע", הוכרו עד כה במשך 15 שנים מאות מדעניות מ-108 מדינות שונות, וקיבלו תמיכה במחקרן בסך עשרות מיליוני יורו, כדי לפתח דרכים חדשות, לעתים מהפכניות, לשיפור איכות החיים של האנושות.

חבר שופטים בינ"ל, המורכב ממדענים בעלי שם – וביניהם זוכי פרס "נובל" – בוחן את המועמדויות ומכריז על הזוכות בשני חלקי הפרס: הכרה בינלאומית ב-5 מדעניות מובילות בכל שנה (בו זכתה פרופ' יונת), ומתן מלגות ל-15 מדעניות צעירות ומבטיחות – בו זכתה לפני מספר שנים המדענית ויקטוריה יבלסקי, לפני שנתיים הגר גלברד-שגיב ממכון וייצמן, לפני שנה ד"ר נעמה גבע-זטורסקי מאוניברסיטת תל-אביב ומוקדם יותר השנה ד"ר אסנת זומר-פן, דוקטורנטית לביואינפורמטיקה מאוניברסיטת ת"א. מדובר בהישג יוצא דופן עבור מדינת ישראל ועבור מדעניות צעירות – זכייה חמישית לישראל, והשלישית ברציפות בשלוש השנים האחרונות, מבין 108 מדינות.

בשנים האחרונות מיושם פרויקט מלגות אונסק"ו-לוריאל למדעניות הצעירות גם בישראל. מטרת הפרויקט, לקדם שילוב נשים במדע הישראלי ולהכיר בתרומתן החשובה. את המדעניות הצעירות בוחר צוות שופטות בכיר, בו שותפות המדעניות הישראליות הבכירות ביותר – ביניהן פרופ' עדה יונת, כלת פרס נובל, שזכתה בעצמה כאמור בפרס אונסק"ו-לוריאל. הזוכות בפרס הישראלי הופכות אוטומאטית להיות המועמדות הישראליות לפרס הבינלאומי.

לפרטים נוספים: www.forwomeninscience.com

על לוריאל

קונצרן לוריאל הוא מוביל עולמי בתעשיית הקוסמטיקה, ומפתח מוצרים חדשניים לשימוש הצרכים המגוונים של לקוחותיו בלמעלה מ-130 מדינות ברחבי העולם. 3670 מדענים בדיסציפלינות השונות (דרמטולוגיה, כימיה וכו') עובדים ב-19 מרכזי המחקר של הקבוצה, הממוקמים בצרפת, אסיה, אמריקה ועוד. בהישגיהם הם אחראים לרישום מאות פטנטים בכל שנה. אחוז הנשים המועסקות בקונצרן לוריאל העולמי הוא 55% מכוח העבודה – אחוז שאין דומה לו בכל מקום אחר בתעשייה.

בשנת 2007 ייסד הקונצרן את קרן לוריאל, המחויבת ל-3 מטרות חשובות: עידוד החינוך, טיפוח המחקר המדעי ומעורבות בקהילה. בין שאר היוזמות הפילנתרופיות בהן מטפלת הקרן החדשה, נכללת גם שותפות לוריאל-אונסקו "למען נשים במדע". לפרטים נוספים: www.loreal.com



Deprecated: הקובץ תבנית ללא comments.php הוצאה משימוש בגרסה 3.0.0 ואין לו תחליף חלופי. יש להוסיף את הקובץ comments.php לתבנית. in C:\HostingSpaces\oplinet\opli.co.il\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 5583

סגור לתגובות.