אופלי » Blog Archive » ARM, STMicroelectronics וקיידנס משפרות את יכולת ההפעלה ההדדית של מודלים וכלים עם שלוש תרומות משותפות ליוזמת Accellera Systems


ARM, STMicroelectronics וקיידנס משפרות את יכולת ההפעלה ההדדית של מודלים וכלים עם שלוש תרומות משותפות ליוזמת Accellera Systems

ממשקים אפשריים למידול פסיקות, בחינה עצמית של רגיסטרים ומידול של מפות זיכרון ירחיבו את האפשרויות של מודל צד שלישי ושווקי כלים

 ARM, מובילה בפיתוח פתרונות IP (קניין רוחני) טכנולוגיים לתעשיית האלקטרוניקה, קיידנס דיזיין סיסטמס (Cadence), מובילה עולמית בתחום התכנון האלקטרוני ו-STMicroelectronics, מיצרני המוליכים למחצה המובילים בעולם, הכריזו על שלוש תרומות חדשות לקבוצת העבודה של שפת SystemC ביוזמת Accellera Systems. שיתוף פעולה זה ירחיב עוד יותר את יכולת ההפעלה ההדדית של כלים ומודלים עבור תכנון ESL ברמת הטרנזאקציה.

העבודה המשותפת כוללת ממשקים חדשים עבור מידול פסיקות, מה שמאפשר אינטגרציה "נטולת תפר" של מודלים מחברות שונות וממשקי תכנות יישומים עבור בחינה עצמית של רגיסטרים, מה שמאפשר יכולת הפעלה הדדית של כלים כדי להציג ולעדכן ערכי רגיסטר בצורה בלתי מורגשת. בנוסף, מתאפשרות גישות חדשות למידול מפות זיכרון המשפרות את הפרודוקטיביות של המשתמשים במהלך ניפוי שגיאות מפלטפורמות וירטואליות עבור מערכות חומרה/תוכנה מרובות ליבות. התרומות הללו מורכבות מיישומים ו-API (ממשקי תכנות יישום) פועלים לגמרי, כמו גם תיעוד ודוגמות שייצאו לשוק תחת רישיון מקור פתוח Apache 2.0.

ההצעה הטכנית הראשונה מתמודדת עם הצורך להשיג הפעלה הדדית טובה יותר בין מודלים שונים של SystemC TLM (מידול ברמת הטרנזאקציה) והיא מציעה ממשק סטנדרטי למידול פסיקות וחיווט ברמת הטרנזאקציה. הצעה זו תאפשר אינטגרציה "נטולת תפר" של מודלים מחברות שונות עם חיבורים סטנדרטיים ממופים בזיכרון, מה שיחזק עוד יותר את צמיחת השוק עבור מודלי TLM מצד שלישי.

ההצעה השנייה מגדירה ממשק סטנדרטי בין מודלים וכלים כדי לתמוך בבחינה עצמית של רגיסטרים, מה שיאפשר לכלים להציג ולעדכן את ערכי הרגיסטר בצורה "נטולת תפר" (בלתי מורגשת). ממשק זה עובד בתמהיל של סוגי רגיסטרים שונים מוגדרים על-ידי המשתמש כדי לתמוך בפלטפורמות המשלבות מודלים הטרוגניים מספקיות שונות. יכולת זו מהווה גורם מרכזי עבור אינגטרציה וניפוי שגיאות של תוכנות משובצות על אבות-טיפוס וירטואליים בשלב הקדם-סיליקון.

ההצעה השלישית מציגה גישה של שחזור מפות זיכרון מערכתיות כפי שנראו אצל יוזמי המערכת, מה שמאפשר לכלי ESL לתמוך בניפוי שגיאות חומרה/תוכנה על פלטפורמות וירטואליות מורכבות שעבורן חיוני להבין את מפות הזיכרון. ההצעה הזו מיועדת להתמודד עם האתגר הנובע מכך שמפות זיכרון תלויות בחיבורים ההדדיים בין מודלים וכתוצאה מכך, לכל יוזם של מערכת יכולה להיות השקפה משלו.

 

אודות ARM

חברת ARM מפתחת את הטכנולוגיה הנמצאת בליבת המוצרים הדיגיטליים המתקדמים בעולם, החל ממוצרים ניידים, מערכות עבור השוק הביתי והארגוני, יישומים משובצי מחשב ותחומים טכנולוגיים בצמיחה.

חבילת המוצרים המקיפה של ARM כוללת מיקרו-מעבדים בטכנולוגיית RISC 16 ו-32 ביט, מעבדים גראפיים ((graphics processors, ספריות דיגיטאליות וזיכרונות משובצים
(Embedded Standard Cells Libraries and Memories), תאים היקפיים ((Peripheral Cells, תוכנות וכלי פיתוח, וכן פתרונות למימוש פונקציות אנלוגיות ומוצרי קישור מהירים.  בשילוב עם קהילת השותפים הנרחבת של החברה, מוצרים אלה מספקים פתרון מערכתי מלא המעניק לחברות האלקטרוניקה המובילות, את היכולת להגיע אל השוק במהירות ובביטחון.

משרדיה הראשיים של החברה ממוקמים בקיימברידג', אנגליה והיא מעסיקה יותר מ-2300 עובדים. לחברה למעלה מ-25 מרכזי פיתוח ומשרדי מכירות ברחבי העולם. ARM ישראל הוקמה בשנת 2000 ופעילותה מתמקדת במכירת רישיונות IP באופן ישיר ומכירת כלים באמצעות מפיץ.  מנכ"ל החברה – שלמה רוזנברג. www.arm.com

 

 

Cadence Design Systems (קיידנס)

קיידנס דיזיין סיסטמס היא חברת תוכנה ציבורית בינלאומית, פועלת ומובילה עולמית בתעשיית ה- EDA (Electronic Design Automation) למיכון התכנון האלקטרוני של מערכות אלקטרוניות מורכבות. קיידנס מפתחת כלי תוכנה, מתודולוגיות ושירותים המאפשרים את תכנונם של שבבים ורכיבי חומרה מתקדמים. פתרונות התכנון והאימות של קיידנס מאפשרים ללקוחותיה לפתח את דור העתיד של התקני המוליכים למחצה עבור מוצרי האלקטרוניקה הצרכנית, ציוד תקשורת ומחשבים. הכנסות החברה בשנת 2012 הסתכמו ב-1.326 מיליארד דולר.

קיידנס דיזיין סיסטמס ישראל הוקמה בשנת 1989 כגוף מכירות, שיווק ותמיכה הממוקם בא.ת. הרצליה פיתוח. בשנת 2005 רכשה קיידנס את חברת וריסיטי הישראלית, והקימה מרכז פיתוח הממוקם בפארק אפק, ראש העין, ומתמחה בתחום הוריפיקציה (אימות). החברה מעסיקה בישראל מעל 200 עובדים.

מנכ"ל קיידנס ישראל – ארז צור; מנהל מרכז הפיתוח – עמוס זיו.

http://www.cadence.com/il/



סגור לתגובות.