התעשייה האווירית תציג מחר את לוויין התקשורת "עמוס 4"

מן המתקדמים מסוגו בעולם, במסגרת השתתפותה בכנס החלל הבינלאומי ה- 5 ע"ש אילן רמון בהרצליה

מאת הודעות לעיתונות.

WeSell רשת שותפים

לויין עמוס 4

נמל תעופה בן גוריון, 27 בינואר, 2010 - היום ( 27.1.2010) נפתח כנס החלל הבינלאומי החמישי על שם אילן רמון במכון פישר לחקר התעופה והחלל בשיתוף משרד המדע, בבית חיל האוויר בהרצליה.
בכנס ישתתפו שר המדע, ח"כ פרופ' דניאל הרשקוביץ', ראש עיריית הרצליה, הגב' יעל גרמן ומכובדים אחרים.
בכנס ייערכו הרצאות ופאנלים בתחום החלל בהשתתפות נציגי אקדמיה, נציגי תעשיות הביטחון הישראליות, בכירים ממשרד הביטחון וחיל האוויר, בכירים מסוכנויות החלל של איטליה, קנדה, ארה"ב וישראל, ובהם מנכ"ל סוכנות החלל הישראלית ד"ר צביקה קפלן ואורח הכבוד של הכנס- ראש נאס"א, סוכנות החלל האמריקאית, צ'ארלס בולדן (Charles Bolden).

אתמול (26.1.2010) ביקר צ'ארלס בולדן בתעשייה האווירית וקיבל מסמנכ"ל התע"א ומנהל חטיבת מערכות טילים וחלל יוסי וייס, סקירה על יכולות החברה בתחום החלל. לאחר מכן ביקר בקווי יצור לוויינים במפעל חלל.



הכנס מזמן אפשרויות מפגש לבכירי המדענים, המנהלים וקצינים בכירים בתחומי החלל והתעופה מהארץ ומהעולם.
במקביל לכנס שייערך יומיים (27-28/1/2010), תציג התע"א דגמים של מערכות שונות: לווין טקסאר (TecSAR) בגודל אמיתי, הדמאות (תוצרי הלוויין), ננו- לוויין (לוויין במשקל של עד 10 ק'"ג), עמדת תכנון משימה של לוויינים, עמדת שליטה ובקרת לוויין (שוב"ל) עמוס 3 , וכן גם מטע"דים אלקטרו אופטיים מיוצבים.

מר ג'ף סנלר (Jeff Sneller) מחברת נורתרופ גרומן בארה"ב ירצה על שיתוף הפעולה בין חברתו לתעשייה האווירית המתבסס על טכנולוגיות לוויין "טקסאר".
שיתוף הפעולה בין החברות מיועד לשימושים של משרד ההגנה האמריקאי, ולמטרות מדעיות. לוויין טכסאר שהחודש מלאו שנתיים לשיגורו הוא לוויין דימות הSAR המתקדם מסוגו בעולם.
מערכת הלווינות המורכבת מהלוויין ותחנת הקרקע המתקדמת, אף היא מתוצרת התע"א, מאפשרים עיבוד של אותות מכ"מיים של עצמים שונים לכדי תמונה הדומה לתמונה אופטית רגילה.

לוויין טכסאר הינו לוויין הSAR הקטן מסוגו בעולם.
מימדיו מאפשרים הפעלותו גם כלוויין טקטי, כמועמד למשימת Responsive Space, ומאפשרים את שיגורו ממשגרים קטנים וזולים.
הלוויין שוקל כ 300 ק"ג בלבד בניגוד לללווינים האחרים שמשקלם הוא מ800 ק"ג ואילך.

מר גיורא עירן, ראש תוכנית "עמוס 4 " במפעל חלל של חטיבת מערכות טילים וחלל של התעשייה האווירית, ידבר מחר (28.1.2010) על "עמוס 4" לוויין תקשורת מתקדם.
הלוויין ישוגר לחלל ברבעון השלישי של שנת 2012 ויימסר ללקוח, חברת חלל- תקשורת, לאחר סיום שלב הבדיקות במסלול. משך חיי הלוויין מתוכנן להיות כ-12 שנים.

"עמוס 4 " הוא לוויין המתקדם מסוגו בעולם הכולל פלטפורמה חדשנית ומטע"ד (מטען ייעודי) ייחודי העומדים בחזית הטכנולוגיה.
הלווין כולל פלטפורמה מודולארית ותוכנן לתת מענה ללווינים בתחום של 2.5-4.5 טון דבר המאפשר גמישות שיווקית בשוק העיקרי של לוויני התקשורת.
מטע"ד התקשורת מספק שירותים בתחומים Ka ו Ku.
הלוויין שוקל 4.2 טון



ראש נאס'א צ'רלס בולדן, שני מימין

בנוסף למודולריות של הפלטפורמה, מציע "עמוס 4" ללקוח יחס עלות תועלת גבוה מהמקובל בשל משקל פלטפורמה אופטימאלי המאפשר להעמיס יותר מרכיבי מטעד או לחילופין יותר דלק ובכך לשפר את החזר ההשקעה.
הלוויין כולל מערך יתירות מלא של מערכותיו על מנת להבטיח את רציפות השירות למשך חיי-הלווין.

"בבניית הלוויין, השתמשנו באופן מירבי בידע, יכולת ובניסיון הטכנולוגיים וההנדסיים שנרכשו בשנים בהן התעשייה האווירית היא יצרנית לווייני תקשורת ולוויני צילום מובילה ומשמשת כמוקד ידע לאומי בתחום החלל" אומר גיורא עירן.

הלוויין כולל 10 אנטנות. במונחים של לוויין מסחרי, זהו מספר חסר תקדים.
כל האנטנות מנוידות (מגומבלות) באופן עצמאי כך שלאחר הצבת הלווין במיקומו בשמיים, בנקודה 65 מזרח, היבשות אפריקה, אסיה ואירופה יהיו מכוסות באופן מלא ע"י אלומות הלוויין.
מתוך 10 האנטנות, אחת היא אנטנה מרובת אלומות MBA ו-2 אנטנות נוספות הן דואליות (Dual Band) רחבות סרט, המיועדות גם לשידור וגם לקליטה בשני תחומי התדר.
בלוויין "עמוס 4" מוטמע פתרון מערכתי ייחודי לבעיה המורכבת של רציפות ויציבות כיסוי אלומות-העיפרון של אנטנת ה MBA.
הפתרון כולל אלמנטים חדשניים הן בתחנת הקרקע והן בלווין עצמו.
המטעד מאפשר טיפול יעיל ומיידי ברוחבי סרט גדולים במיוחד על-פי בקרה מתחנת הקרקע ובהתאמה לדרישות לקוח משתנות. הגמישות הגבוהה במיוחד של תפעול המטעד נותנת ללקוח יתרונות שיווקיים ברורים.

אלמנט נוסף של חדשנות טכנולוגית הקיימת ב"עמוס 4" הוא המערכתיות שמציע המערך הקרקעי אשר מאפשר שליטה ובקרה אוטומטית על הלווין ובנוסף תפעול מטע"ד בארכיטקטורה רב שכבתית מה שמאפשר חלוקה של המשאבים ושליטה עצמאית של כל ספק שירותים לו מוקצה חלק במטע"ד כך שכל ספק שירותים (Service Provider), יכול לתכנן מתוך עמדה ייעודית משלו את השירותים הנדרשים ולשלוט באופן עצמאי ופרטי על המשאבים שלו.
כל אנטנה מנוידת לאזור השירות הרלוונטי בשליטת ספק השירותים (Service Provider) וניתנת להטיה באופן שמאפשר גישה גיאוגרפית גלובלית, למיקסום כיסוי וביצועים.

בנוסף לניהול המשאבים מהמערך הקרקעי, ניתן גם לנטר את השירותים ולבצע שליטה דינאמית בחוג סגור על איכותם באופן פרואקטיבי.

לסיכום, אומר גיורא עירן "פיתוח לוויין התקשורת "עמוס 4" יצר מערכת לוויין רספונסיבית בעלת גמישות ודינאמיות משימתית אשר נבנתה מתוך הבנה עמוקה של צרכי הלקוח וניצול מקסימאלי של היכולות ההנדסיות הקיימות בתע"א בתחום החלל. בפרויקט נטלו חלק בין היתר מהנדסים צעירים ומוכשרים לצד ותיקים ומנוסים אשר בעבודת צוות ייחודית במינה הפיקו חשיבה פורצת דרך, חדשנות, מקוריות ויצירתיות".

בתמונות:

1. ראש נאס"א צ'רלס בולדן (שני מימין) בביקורו בתעשייה האווירית על רקע לוויין "טקסאר", יוסי וייס סמנכ"ל התע"א ומנהל חט' טילים וחלל (שלישי משמאל) ואריה הלזבנד מנהל מפעל חלל (ראשון משמאל).
2. לוויין "עמוס 4"


WeSell רשת שותפים

WeSell רשת שותפים

חזרה למגאזין

כל הזכויות שמורות אופלי התשס"ח